torsdag den 8. februar 2007

RFID i produktionen

RFID i produktionen

Under overskriften ”Kan RFID levere varen” har Aberdeen Group fra Boston lavet en undersøgelse af succesfaktorer for anvendelse af RFID i produktionen.

Gennem 6 måneder har man undersøgt mere end 150 virksomheder der anvender eller planlægger at anvende RFID i produktionen.
Undersøgelsen viser at virksomhederne forventer at RFID vil:
- Optimere procedurerne og styringen af råmaterialer.
- Synliggøre værktøj, udstyr og medarbejdere i produktionen
- Synliggøre fremtidig efterspørgsel i forsyningskæden

Hovedkonklusionerne i rapporten viser at:
Der er en direkte sammenhæng mellem ”best-in-class” performance og evnen til at integrere RFID løsningen til:
- de eksisterende proces-styringssystemer
- typen af produktion eller materialer
- virksomhedens primære produktions mål.

”best-in-class” virksomheder er dobbelt så tilbøjelig til at vælge RFID leverandør ud fra kundeservice og vedligehold af infrastruktur og halvt så tilbøjelige til at vælge færdige løsninger som gennemsnittet.

Anbefalingerne i rapporten til virksomhederne er:
Forvent et massivt vækst i mængden af data og undersøg om de forretningskritiske systemer er klar til at behandle de nye data til ”Business intelligence”

Vær parat til at dele data med kunder og leverandører. Data distribution og integration vil til gengæld hjælpe med et reducere lagerbindinger og minimere varemangler.

Automatiser manuelle processer med henblik på at undgå fejl.

Forstå et store billede og de begrænsninger de eksisterende systemer sætter for RFID løsningen, Start småt mål ofte og planlæg med hurtig værkst.

Og hvorfor skal jeg så bruge plads i bloggen på den rapport, fordi den peger på mange af min kæpheste, nemlig at man for at få en RFID løsning der rykker forretningen skal bruge mange kræfter på at tænke sig om for at finde sin egen specielle niche, det er ikke kun produkterne der bliver unika med RFID der gør virksomheden og dens kunderelationer også.

For hvis man ikke får tænk unikatanken ordentligt ind i løsningen får man ikke den fulde gevinst af anstrengelserne, fordi de ikke tænker den nye dimension ind som RFID giver.
Jeg håber rigtig mange vil komme med kommentar til dette indlæg så der kan komme en dansk debat i gang.

Ingen kommentarer: