tirsdag den 20. februar 2007

RFID's ukendte udbredelse

Når man har arbejdet med RFID som en hurtig og effektiv måde at spore produktion på i nogle år, og så kommer til at se ud over det danske erhvervslandskab så kan man undres over hvor mange brancher, som på mange andre teknologier er førende, men hvor man med RFID end ikke er kommet igang endnu, men hvor man bruger tiden på at teste og pilotopstille.
Jeg mener at hvis man i stedet for kiggede på hvad der rent faktisk kører i virkelig drift og prøvede at oversætte de erfaringer der er gjort til sin egen branche så ville man hurtigt og nemt komme langt.
Hvorfor har vaskeriernes kunder inden for arbejdstøj ikke udnyttet, at der allerede er RFID-tag i tøjet?
Hvorfor udnytter hospitalerne ikke de tags der er i meget af deres tøj og OP-pakker? Ved RFID-mærkning har man på et hospital i Norge fundet 2.000.000 NOK i unødvendige lagerbindinger.
Hvorfor har bankerne ikke valgt NFC (near field communication) eller kortrækkende RFID til betalingskort, det er en meget mere robust teknologi, der kan holde til at blive bøjet i en bagomme?

Målet med RFID projekter skal være forbedring af kvalitet i bred forstand, forbedret effektivitet vil så helt automatisk blive en konsekvens.

Ingen kommentarer: