onsdag den 30. januar 2008

Amerikanske skolebørn udstyret med RFID

I USA har det skabt stor debat at en skole i Rhode Island for tiden kører et pilotprojekt, hvor eleverne bliver udstyrede med RFID-tags, som så læses når de står af og på skolebussen.

Motivationen bag projektet er et ønske om at kunne overvåge børnenes færden, og for forældrene spare en masse bekymring om hvorvidt deres børn nu også kommer godt til og fra skole - en følelse mange forældre formentligt godt vil være foruden.

Alligevel møder projektet kraftig kritik fra personer som mener systemet er alt for nyt at udnytte. I denne debat fra Fox News diskuterer jura ekspert Lis Wiehl og forsvarsadvokat Mark Eislersh hvorvidt projektet er en god idé eller ej.

2 kommentarer:

Søren Hald sagde ...

Hvordan systemet skal kunne udnyttes har jeg lidt svært ved at se. Ifølge Mark Eislersh kan pædofile direkte gå ind on-line, og overvåge børns færden og lokation. For mig at se er det umuligt.

For det første er børnenes chip kun udstyret med et ID-nummer, som det kun er skolen (og evt. forældrene) der kender. Her findes altså ingen navn, adresse, alder eller anden personlig data.

For det andet bliver børnenes chips kun læst når de står på/af skolebussen, og det er derfor ikke muligt at overvåge dem når de først er i skole eller i hjemmet.

Derfor synes jeg umiddelbart det lyder som en god idé, og hvis det virkeligt er et stort problem at skolebørn bliver efterladt/glemmer at stå af bussen, så synes jeg det er besværet værd.

Unknown sagde ...

Hi,
I am currently doing my RFID project and facing a lot of puzzles due to this project. I read ur post on http://www.sonmicro.com/forums/viewtopic.php?t=10.


I would like to know, is your project is on computer connected reader or portable from PC?

Regards,
Reply me at wanila85@gmail.com

Could u please reply in english since i dont understand other languages. TQ