lørdag den 19. januar 2008

RFID i indkøbsvogne

Microsoft introduserer RFID-indkøbsvogne

Selvom vi i Danmark har forholdsmæssigt små detailbutikker og supermarkeder, så kender de fleste alligevel til ikke at kunne finde lige præcis den vare man skal bruge. Om det er den ene gang om året man skal have ny blæk til sin printer, eller om det er et bestemt tilbud man har læst i tilbudsavisen, så er det altid til irritation.

Men det er ikke kun for kunden det er et irritationsmoment. Butikkerne risikerer at miste omsætning når kunderne ikke kan finde de varer som de ønsker, og dertil skal lægges de ressourcer butikspersonalet bruger på at vise hjælpeløse kunder til de rette hylder.

Det kommer nok ikke bag på nogen at problemet er væsentligt større i USA end det er herhjemme, primært i takt med at deres supermarkeder er mange gange større end herhjemme.

Som en konsekvens af problemet har Microsoft nu udviklet indkøbsvogne med indbygget RFID-chip og et lille display. Idéen er at man så kan søge efter de varer man ikke kan finde, og få anvist hvilke vej man skal gå for at finde den rigtige gang og hylde.

En ikke ubetydelig mulighed for supermarkederne er også at de ved hjælp af teknologien får et bedre overblik over hvor i butikken indkøbsvognene befinder sig, og derved få en større indsigt i kundernes købsadfærd.

Ingen kommentarer: