onsdag den 23. januar 2008

RFID i kamp for et bedre miljø

Er det bare mig eller stiger benzinpriserne efterhånden hele tiden..? Som en konsekvens er det efterhånden ikke unormalt at se hele Danmarks samlede bilplark flokkedes til benzinstanderne på samme tid, når der en gang imellem er et midlertidigt prisdyk.

Prisudviklingen på benzin har ikke udsigter til at ændre sig, og måske derfor har konceptet med delebiler haft særligt gode betingelser for at få stor fremgang både herhjemme og i resten af Verden. At konceptet så samtidig er gavnligt for miljøet er selvfølgelig en stor bonus.

I branchen er man begyndt at kigge på nye teknologier, og hos nogle af de mest moderne delebils-virksomheder kan brugerne nu via et online bookingsystem reservere en bil, som typisk står parkeret faste steder rundt om i byen. Alle brugerne er udstyrede med RFID-tags der fungerer som adgangsbrikker, og bilerne med RFID-læsere der fungerer som låse og startspærrer. Når en kunde har booket en bil overføres kundens data automatisk til bilen via mobilnettet, og kan i den gældende tidsperiode kun anvendes af kunden.

Systemet er meget brugervenligt, simpelt at benytte, og samtidig yderst sikkert mod eventuelle forsøg på at stjæle bilen.

Ifølge en undersøgelse foretaget af University of California, Berkeley, er der omkring 348,000 brugere af deleordningen fordelt i 600 byer og 18 lande.

Læs mere her.

Ingen kommentarer: